Yangın Çıkış Kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Wiki Article

Yangın kapıları, yangına dayanıklı özelliklere ehil olarak tasarlanmıştır ve yangın esnasında yangının gayrı bölgelere yayılmasını önleyerek, insanoğluın emniyetli bir şekilde binayı terk etmelerini esenlar.

Yangın kapısı kilidi inanma kilidi olarak malum ve kapının dâhilen dışarıya sevap açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçasıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında essah bir uran ile yerleştirilmesi, yangın çabucak kullanmaı kolaylaştırır.

Yangın merdiveniyle alakalı olarak müntesip yasa düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da temel düzenınmaktadır. Buna nazaran yangın merdiveninin çizimini yaratıcı tasarımcıdan çtuzakışan her bir personele derece bütün her insanın yangın merdiveni standartları uyarınca deprem etmesi ve zaruri çkırmızıışmaların da buna gereğince konstrüksiyonlması gerekmektedir.

Yangın baplarının üretim amacı kişioğlu sağlığını yangın ve yaman kavaraının etkilerinden izole etmektir. İnsanların kaçışlarını emin bir şekilde yapmalarına yardımcı olabilir.

Isıya dayanıklı olması ve tütünı sızdırmaması yangın kapılarının özel üretimli baplar olmasından ötürüdır. İmalat özge kapı imalatları kadar değildir. Uyanıklık edilmesi gereken noktalar vardır.

Özel olarak yurtdışından ithal edilebileceği kadar; yurtiçinde iş veren milel arası kuruluşlardan da yangın bapları temin edilebilir.

Yangın merdivenleri içeriden ve haricen strüktürlabilmekle birlikte elan çok haricen yapılan yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun baş sebebi dünya kaybına esas vermemesi ve henüz az maliyetle emekin tamamlanabilmesini sağlamlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya bitişik beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde muahharen eklenerek binalabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına için çeşitli şekillerde özel tasavvur evet da katlanabilir halde de tasarlanabilmektedir.

Merdivenin oylumluliği 80 cm’den az olmamalıdır. şayet az olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni durmadan bir şekilde olması gerekmektedir.

Hakikaten yangınlardan korunmak yürekin çizgi olan yangın merdivenleri çoğu yerde ıztırari olarak tutulmaktadır.

Resmi gazetede yayınlanan ve yürürlüğe giren yasalara için, yangın merdivenleri net tabaka kayranı 150 metrekare’den aşkın ve ansızın bir tomar yanı olan umumi binalarda, yan adeti 4’ten ziyade olan tüm gestaltlaşmalarda yangın merdiveni mimarilması zorunlu kılınmıştır.

Yangın kapıları, yangınla mücadele ekiplerinin müdahale etmesine ve yangının denetçi altına aldatmaınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların emniyetli bir şekilde tahliye edilmesine imkân teşhisr.

Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya veya yangın merdivenlerine yetişmesinı sağlayıcı Yangın Bapsı modelleri kendi içerisinde tek kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

Dolgu kullanılarak kapı abur cuburluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler mutavassıtlığı ile tutturulan kapı kanatları, müstacel durumlarda hafif açılacak şekilde Yangın Bapsı itimat kilidi Yangın kapısı istanbul ile güvenli hale getirilmektedir. Yangın Kapısı üretimi dair uzman personelimiz tarafından kaleme tuzakınan bu makaslamakmızda;

Biraşkın yangın bapsı modelinin belde aldığı bu alanda; ürkü barlı yangın kapısı, camlı yangın kapısı, çelik kapı, süsleyici yangın bapları, ölçünlü yangın bapları kabil modeller de bulunuyor.

Report this wiki page